lördag, oktober 01, 2005

Något mer ordrik uppdatering

Veckan har som sagt varit alldeles, alldeles underbar. Flyget ner gick smärtfritt även om mellanlandningen på Samos var lite läskig. En kort landningsbana med berg i förgrunden varför man måste göra en tvär sväng på låg höjd. Lite läskigt men utan problem. Väl på Karpathos förstod vi snabbt att det var tur att det blåste då där var riktigt varmt. Hela veckan har vi haft ca 30 grader i luften och ca 25 i vattnet. Väl inne i Amopi, där vi bodde, blåste det dock inte vidare mycket. I tisdags och onsdags fick vi lite vind igen annars har det varit väldigt lugnt.
Balkongen
Detta såg vi från vår balkong. Den strand som vi låg på ligger precis nedanför. Den bestod av större sten och klippor men det fanns även sandstränder i Amopi.
En dag var vi på båtutflykt till den fantastiskt vackra Apella-stranden. Vi blev hämtade kl 8.45 och kom hem kl 17. En heldag utan dess like. Stranden var mycket vacker med höga, dramatiska berg i bakgrunden och vattnet var om möjligt ännu klarare än "hemma" i Amopi.
ApellaBåten
Med den här båten åkte vi till Apella. Vi gjorde ett badstopp på vägen vid Kira Panagia som också är en vacker strand. I mina ögon var dock Apella mycket, mycket bättre.

Grekland är mycket, mycket fotovänligt med sina vackra, klara färger.
DörrFönster

Utanför hotellet växte citroner. Och som jag skrev i förra inlägget, massor med blommor i olika färger. Bougainvillas (stavas det så?) i allt från klarrosa till mörkaste vinrött.
Citron
Bougainvilla

Dagarna förflöt, som sagt, på stranden med paus för lunch och ibland en siesta. Vi åt oftast grekisk sallad till lunch. Ofta också tillsammans med Dolmades, fyllda vinblad. Hur gott som helst! Om du har ett vettigt, grekiskt recept på Dolmades så hör av dig!
På kvällarna tog vi oss en drink hemma på rummet och spelade kort och/eller yatzy. Efter det, kring 19.30-tiden, gick vi ut och åt. Moussaka, pastitsio, souvlaki, gyros, bakad fetaost osv. Ofta tog jag Dolmades till förrätt även på kvällen...
En kväll var vi inne i Pigadia. En mysig stad med massor av restauranger längs med havet. Vi shoppade en del kryddor och olivolja. Jag köpte också ett halsband där jag med all säkerhet blev grundlurad på priset. Men halsbandet är fint :)
Pigadia

Tyvärr var flyget hem i torsdags försenat med fyra timmar. Segt som attan. Apollo bjöd på en läsk som kompensation!
Resväskan är ännu inte helt uppackad. Imorgon blir det tvätt och att fixa till allt. På måndag börjar det vanliga livet igen. Dock mycket roligare som nyförlovad!!!

5 kommentarer:

Anonym sa...

U n d e r b a r a semesterbilder och stort grattis till er förlovning!!!

Anonym sa...

Hm, tittade just upp, och tjaa...inte kul att få skräpkommentarer som de du fått ovan. Hoppas du kan bli kvitt dem. Hälsn. Jenny

Anonym sa...

oj va många jenny vi verkar vara här...
nu är det fru collbo som skriver iaf! vilka härliga fotografier!! tom jag skulle nog kunna fota en hel del...ni måste ha haft det helt fantastiskt!!
jag ringer senare.
kram

Anonym sa...

mmmm, vilka härliga bilder från er resa!
Grattis till förlovningen! ---<---@
Ha en fin vecka!!
Kramar!

Mindi sa...

Åh så vackra kort!!!! :)

Vi är nyss hemkomna från SAMOS och vi har redan börjat att kika runt på nästa års resa. ;) Läste om Karpathos och tyckte det verkade vara en spännande och vacker ö!
(Hittade hit via Kalimera!) Var där bodde ni? Barnvänligt? Hur är stränderna?

Hälsningar från Mindi